EPURBLOC házi-szennyvíz tisztító

Háztartási célokra kifejlesztett szennyvíz tisztító rendszer.

Az Epurbloc megoldást nyújt minden olyan háztartás számára, ahol a szennyvíz eddig még nem megoldott, elhelyezése megoldható talajfelszín felett, és alatt egyaránt.

A termék ára átlagos 4fő felhasználása mellett:

850 000.-Ft -tól   1 100 000.- Ft -ig


MŰKÖDÉSI ELV:

 
A háztartási szennyvíz (konyha, fürdőszoba) és fekáliás szennyvíz (wc) a beömlést lelassító és a szervetlen anyagok lebegő állapotban történő visszajutását a legteljesebb mértékben megakadályozó beömlő szerkezeten keresztül jut az EPURBLOC-ba. A szennyvíz először az ülepítésen, majd az iszap oxigén nélküli, cseppfolyósodáshoz vezető erjedésen (anaerob fermentáció) megy keresztül. Az íhy előkezelt és minimálisan terhelt szennyvíz keresztülhalad az eliszaposodás jelzőn, hogy a kifolyás után kiegészítő biológiai kezelést kapjon (földalatti folyadék szétterítés, vagy algacsövezett szűrőágy). Az erjedési gázok a nyomáscsökkentő nyíláson keresztül távoznak. Az eliszapolódás jelző feladata a technológiai lánc EPURBLOC utáni szakaszát megvédeni az iszap utolsó üledékeinek visszatartásával, így megakadályozza annak túltelitődését.
 
 

BEÉPÍTÉS

Berendezéseinket a használati utasításaink előírásának és a műszaki dokumentációnak megfelelően kell elhelyezni.

 

 

ELVÉGZENDŐ KARBANTARTÁSI MUNKÁK

Az EPURBLOC jó működését évente legalább egy alkalommal meg kell vizsgálni az elszapolódás jelző ellenőrzésével. Ajánlott leüríteni legalább kétévenként egyszer az iszap állandó szintjéig. Eliszapolódás állhat elő, ha elégtelen a vízellátás vagy túlterhelés van; ebben az esetben kiürítendő és kitisztítandó az oldómedence és a be- és kiömlő csőrendszer. Az egyszerűen beillesztett eliszapolódás-jelző az emelő fogantyúval kivehető az oldómedencéből. Ez lehetővé teszi a szűrőanyagok cseréjét vagy nagyon könnyű és hatásos tisztítását (vízsugár) ha telítettek.

 

ENGEDÉLYEZÉS

A berendezések a lakóépületek egyedi szennyvíztisztítása minden engedélyezési feltételnek megfelelnek.                                                                                                 A Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium, mint új termékre a szennyvíztisztításban, 288. Törzskönyvi szám alatt Alkalmazási Engedélyt adott ki.